Räddningspersonal i beredskap sökes till stationen i Dorotea

Om jobbet


Räddningstjänsten Dorotea, där Dorotea kommun är huvudman, ansvarar för räddningstjänsten i Dorotea och Borgafjäll. Räddningstjänstens uppdrag är att öka tryggheten och minska utsattheten för oönskade händelser samt förhindra olyckor för de som bor, verkar eller besöker kommunen.
Räddningspersonal i beredskap är en viktig del av svensk räddningstjänst och en viktig resurs för att förebygga olyckor, men även att arbeta med släckning av bränder, räddningsinsatser vid trafikolyckor, sanering av utsläpp, hjärtstoppslarm med mera. Du blir en del av en yrkeskår vars gemensamma uppgift är att se till att konsekvenserna av bränder och andra olyckor blir så begränsade som möjligt.


Arbetsuppgifter

Vi söker nu dig som vill bli räddningspersonal i beredskap (deltidsbrandman) vid sidan av ditt ordinarie arbete vid brandstationen i Dorotea. Som räddningspersonal i beredskap har du en annan huvudarbetsgivare men inställer dig snabbt på brandstationen vid larm om brand eller andra olyckor. Du har beredskap veckovis (168 timmar) och ska då kunna rycka ut från brandstationen inom 5 minuter. Du behöver bo och/eller arbeta så nära att du klarar inställelsetiden. Är du tveksam om inställelsetiden kontakta nedanstående. Du får den utbildning och övning du behöver av oss. Du får lön från oss under utbildningarna och vid övningar. Övningar sker på kvällstid. Vi står för körkortsutbildningen för C-behörighet (tungt fordon).
Du anställs som räddningspersonal i beredskap enligt gällande RiB-avtal vilket ger en inkomst på ca: 90 000 kr/år.


Kvalifikationer

Du som söker ska:
• vara minst 18 år.
• ha B-körkort (helst C-körkort)
• klara ett fysiskt arbetsprov (rullbandstest).
• vid larm kunna ta dig till brandstationen där du är stationerad och rycka ut på 5 minuter.
• ha intyg från din huvudarbetsgivare om att du får lämna din arbetsplats vid larm under ordinarie arbetstid.
• genomgå, och godkännas i medicinska kontroller som är tillämpliga för räddningspersonal.
• som en del i rekryteringen kommer du att få genomföra olika tester, du blir kontaktad för datum för dessa om du anses intressant för räddningstjänsten Dorotea.
Som brandman inom räddningstjänsten Dorotea är du en ambassadör för organisationen i kontakterna med kommuninvånarna. Därför är det viktigt att du är kommunikativ och professionell i ditt bemötande. Som person bör du även vara trygg, stabil och ansvarstagande. Du arbetar effektivt i grupp och trivs med att lösa uppgifter tillsammans med andra. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet i denna rekrytering. Mångfald gynnar verksamheten och utvecklingen. Vi eftersträvar därför en jämnare köns- och åldersfördelning samt varierad etnisk och kulturell bakgrund hos våra medarbetare. Provanställning kommer att tillämpas.


Om du känner att det här är något för dig kontakta

raddningstjansten@dorotea.se eller
Brandinspektör
dan.danielsson@dorotea.se 0942-141 64

Facklig kontakt för BRF är Pelle Eskelind
pelle.eskelind@gmail.com eller 070-255 65 74

Välkomna att söka till vår gemenskap!

Uppdaterad den 22 augusti 2024